Borstzorg

Definitieve borstprotheses

Voelt aan als een deel van jezelf

Een definitieve borstprothese bestaat uit siliconen, die je cup opnieuw natuurlijk opvullen. Ze voelt zacht en soepel aan als een tweede huid en ze volgt de natuurlijke bewegingen van je lichaam.

Er bestaan verschillende soorten definitieve borstprothesen: deelprothesen, volledige prothesen, klevende prothesen, lichtgewicht prothesen. De vorm en de maat worden aangepast aan jouw lichaam en jouw voorkeur.

Zes weken na je operatie kan de eerste borstprothese met siliconen worden verstrekt voor een jaar. Daarna is er om de twee jaar een tegemoetkoming mogelijk.

 

1050X_5780X_neu

 

Deelprothese

Na een borstsparende operatie, na een borstreconstructie of bij een natuurlijke asymmetrie van de borsten kan een deelprothese een oplossing voor je bieden.

Een deelprothese kan direct op je huid gedragen worden of in een aangepaste beha. Ze bestaat in verschillende modellen en maten en herstelt zo je symmetrie.

Een deelprothese zorgt voor een geleidelijke overgang naar je lichaam zodat je je goed voelt, ook in nauw aansluitende kledij.

 

1057X_N1_2

 

Volledige prothese

Na een volledige borstamputatie kan een volledige prothese een oplossing voor je bieden.

Een volledige prothese bestaat in verschillende vormen en groottes, passend bij je lichaam. Haar gewicht, zachtheid en beweging komt overeen met je natuurlijke borstweefsel.

Een volledige prothese wordt gedragen in combinatie met een goed passende beha waarin je je prothese in een hoesje achter je cup kan bevestigen.

 

amoena-2

 

Klevende prothese

Een klevende prothese kan je rechtstreeks op je huid dragen, zodat ze één geheel vormt met je lichaam en alle bewegingen van je lichaam volgt.

Een klevende prothese vermindert de druk op je schouders, wat belangrijk kan zijn indien je lymfoedeem hebt of een grotere buste. Ze biedt je ook meer vrijheid in kledingkeuze zoals uitgesneden jurken of topjes.

Het regelmatig en zorgvuldig reinigen van de kleeflaag is essentieel wil je lang genieten van je klevende prothese!

 

 

Lichtgewicht prothese

Een lichtgewicht prothese heeft minder gewicht en geeft je daardoor veel draagcomfort.

Een lichtgewicht prothese is dan ook een ideale prothese indien je een grotere buste hebt, bij lymfoedeem of als je regelmatig sport.

Het lichte gewicht doet je haast vergeten dat je een borstprothese draagt!